torstai 3. heinäkuuta 2014

Kuvataide - sisustuksen mauste

Kuvataide ja taide yleensä tuo kotiin omanlaisensa lisän. Harkiten valitut teokset tai vain niiden runsaus viehättää aina visuaalista ihmistä. Taide viimeistelee kodin tunnelman ja virittää ihmisen mielen herkäksi. Jokainen kuvateos voi tarjota aina uudenlaisen elämyksen ja teoksia vaihtamalla saadaan ripaus uutta maustetta kotiin.

Nykypäivänä taidetta löytyy edullisesti ja helposti - jos ei ole varaa Veermeeriin tai Edefeltiin. Omia kollaasejakin on ihana tehdä sekatekniikalla vaikka vanhoista valokuvista, tapeteista sekä kirjeistä esimerkiksi.

Luonto on aina ihana aihe ja mystiikka sekä uudet tekniikat viehättävät omaa silmää. Arvostan myös paljon aitoa alkuperäistä maalaustaidetta, mutta omistan vain yhden kopion Vermeerin teoksesta. Muutaman perintötaulun olen saanut ja maalannut kehykset kotiini sopiviksi. Harmonian saavuttamiseksi on hyvä hankkia tauluja jotka sopivat ja täydentävät sisustusta. Mutta tällöin puhutaan enemmän sisustustauluista.

 
 
 
 
  
 
 
 
Myös taulujen sijoittelulla saadaan aikaa erilaista rytmiikkaa ja jännitettä. Kauneinta on tehdä tauluista ryhmä, jossa on erikokoisia tauluja. Kuitenkin on hyvä asetella ne niin että ne ovat tietyssä linjassa. Esimerkiksi portaikon seinään hahmotellaan yksi linja, jonka mukaan taulut ripustetaan. Näin seinästä ei tule sekavaa ja rauhatonta. Jos on hankkinut todella suuren ja näyttävän teoksen, se vaatii tilaa ympärilleen eikä muita tauluja useinkaan tarvita.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti