torstai 30. huhtikuuta 2015

Tuolin verhoilu

Vanhan puutuolin saa uudistettua uskomattoman helposti. Jos silmiisi osuu kaunis tuoli, mutta maali ei miellytä ja kangas on rikki tai väärän värinen niin tartu tilaisuuteen. Tuolin kunnostaminen on hauskaa ja innostavaa. Yksinkertainen puutuoli on helppo maalata ja irrallisen istuinosan kankaan kiinnittäminen niittipyssyllä vaivatonta. Kankaaksi on hyvä valita verhoilukangas, jotta se kestää kulumista. Hauskaa on myös valita vaikka suurikuvioinen pellava- tai puuvillakangas, ja asetella kuvio niin, että tuolista tulee varmasti yksilöllinen ja kaunis kuin koru. Jos tuolin puuosat ovat itsessään koristeelliset voi yksinkertainen kaunis raitakangas tasapainottaa kokonaisvaikutelmaa.

Moni voi pohtia voiko vaikka kustavilaisen tuolin päällystää miten vain vai tulisiko siihen valita sitä tyypillistä raitakangasta. Jos tuoli on todella vanha ja siinä on kultakoristeita voisin laittaa tyyliin sopivan paremman silkki-tai moiree-kankaan. Värit valitsisin hillitystä päästä, jotta tuolista ei tulisi "eriparinen" liian modernilla ja räikeällä kangasvalinnalla.

Jos tuoli on 1960-luvun uustuotantoa, voi arkisempi puuvilla tai pellava olla sopiva valinta. Ja tässä voi samalla olla vapaamielisempi kuvion suhteen varsinkin jos tuoli tulee omaan käyttöön. Kangaskauppojen löytölaareista voi löytää kauniita jäännöspaloja,joita voi käyttää tähän tarkoitukseen.

Astetta vaativampi verhoilu

Tuoli kun koru kangasta vailla

Kauniisti ajan patinoima maalipinta

Upea kangasvalinta

Raikasta raitaa
Hauskaa Vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti