maanantai 15. elokuuta 2016

Maisemaikkunat

Yksi tärkeimmistä viihtyvyyden tekijöistä asunnoissa on valoisuus. Luonnonvalon merkitys on monellakin tapaa tärkeä, koska se vaikuttaa jopa asukkaan vireystasoon. Etenkin Suomessa, jossa tunnetusti on vähän valoa syksyisin ja talvisin, ikkunat ovat tärkeässä roolissa.

Esimerkiksi vielä 1960-luvulla ikkunat olivat suuria ja niitä oli paljon. Sitten 1973-energiakriisin jälkeen rakennetiin paljon asuntoja, joissa oli varsin pienet ikkunat.

Nykyään ikkunat ovat kehittyneet niin energiaa säästäviksi tekniikaltaan, että se mahdollistaa suurienkin maisemaikkunoiden käytön. Maisemaikkunoiden käytön lisääntyminen on ollut ilo huomata, sillä ne lisäävät huomattavasti asuntojen viihtyisyyttä etenkin jos ikkunoista avautuu kaunis suomalainen järvi- tai metsänäkymä.

Mutta ilman järvinäkymääkin runsas luonnonvalon tulviminen vaikuttaa moneenkin asiaan sisustuksessa. Sisustuksen värit toistuvat puhtaammin ja jos auringonvalo pääsee sisälle saakka on sillä suuri merkitys koko asunnon ilmapiiriin. Valon esteettömään pääsyyn vaikuttaa luonnollisesti asunnon sijainti ja sitä ympäröivä luonto.Lasiset liukuovet ovat hyvin suosittuja

Makuuhuoneessa pimennysverhot ovat tärkeät

Korkea tila vaatii paljon suuria ikkunoita

Luonto osana sisustusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti