torstai 13. maaliskuuta 2014

Mökkikuume!

Nyt kun kevät teki varaslähdön, niin mieli halajaa jo mökkitunnelmiin. Olen mökkeillyt koko ikäni ja todennut paikanvaihdoksen hyvää tekevät vaikutukset. Mökillä voit unohtaa arkihuolesi ja antautua kesäkodin lumoon. Mökkeilijöitä on monenlaisia, mutta itse haluan unohtaa kännykät, netit ja televisiot kokonaan. Haluan keskittyä ympäröivään luontoon ja kaikkeen terapeuttiseen käsillä tekemiseen. Tulien teko ja hidas saunominen ja järvestä nauttiminen ovat mielipuuhaani.

Mökki odottaa asukkaitaan


Yöllä herään usein ihailemaan tuikkivia tähtiä hiljaisuudessa, jotka yllättävät kirkkaudellaan kaupunkilaisen, joka on tottunut melu- ja valosaasteeseen. Pimeys on yöllä käsin kosketeltavissa. Myös lintujen ja muiden metsän eläinten seurailu on palkitsevaa, kun löytää jälleen yhteyden luontoon. Ihminen on loppujen lopuksi onnellinen hyvinkin yksinkertaisista asioista, jotka helposti hukkuvat kaupungin humuun ja kiireeseen.


Kettu on harvinainen vieras
 

Peura on nyt muodikas

Mökille valitsen usein iloisia värejä ja vanhoja kuluneita kalusteita. Mökillä uskaltaa enemmän leikkiä väreillä ja kankailla. Kirpputorit ympäri Suomen ovat pullollaan ihania mökkitavaroita, joita on mukava tuunata maaleilla mielensä mukaan. Nostalgiset esineet saavat hyvälle tuulelle.


Värikkäät esineet saavat näkyä
 

Kukka-aiheiset taulut somistavat mökkiä
 

Leppoisa ruokaryhmä

Yksinkertaista kauneutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti