maanantai 26. toukokuuta 2014

Mökkimania

Nyt kun kiistelty suvivirsi kohta kajahtaa, niin voinee sanoa että kesä on täällä. Mökkihöperön ajatukset kulkevat jo mökkiteitä ja korvissa kuuluu kimalaisten pörinä ja lehtipuiden kuiske. Television lukemattomat mökkiohjelmat koukuttavat, mutta myös herättävät soraääniä.  Myös mökit on pantu pudotuspeleihin ja samassa kisassa kilpailevat niin hulppeat kakkoskodit kuin yksinkertaiset kesäkoditkin. Mutta mikä on tarkalleen ottaen mökki? Alunperin mökki oli vaatimaton puusta rakennettu pieni vuokra-asumus, mäkitupa johon ei kuulunut viljelymaata toisin kuin torppiin. On myös mummonmökki, rantamökki, kuivanmaanmökki, siirtolapuutarhamökki ja erämökki sekä huvila. Kaikille jotakin.

Minulle mökki on luonnon ympäröimä yksinkertainen pakopaikka, jossa mieli rauhoittuu ja arkiset askareet ja yksinkertaiset asiat tuovat iloa. Mökkeilyyni kuuluvat tuoksuvat kukat, makeat marjat, luonnon seuraaminen, laineiden liplatus, saunominen, kirjat ja päiväunet.

Mökillä on lupa laiskotella, mutta ahertaakin saa kun inspiraatio iskee. Minulle se tarkoittaa maalipensseliin tai vasaraan tarttumista. Aina löytyy jotakin kunnostettavaa. Onneksi.


Ruusuisia päiväunia

Huumaavia tuoksuja
 
Lukemattomia kirjoja
 
 
Muu maa mustikka
 

Kesäkeittiö


Suomalainen idylli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti