tiistai 6. toukokuuta 2014

Tiloja oleiluun

Olohuoneella voi olla useampikin rooli. Siellä vietetään perheen kanssa yhteistä aikaa ja viihdytään yhdessä. Se voi olla myös muodollisempi tila, jossa vastaanotetaan vieraita. On tullutkin tiloja kuten arkiolohuone ja "edustusolohuone". Arkiolohuone on mukava ja siellä yleensä katsotaan televisiota tai nautitaan takkatulen rätinästä. Mutta joskus television katselulle on varattu ihan oma tilansa eli kotiteatteri sekä tulen tunnelmointiin takkahuone. Mutta useimmille meistä nämä useimmat toiminnot tapahtuvat yhdessä olohuoneessa, jonka vuoksi toimivaan oleiluun on hyvä satsata muutama ajatus.

Olohuoneessa on hyvä olla riittävästi tilaa, jotta kaikille on mukavat löhöilypaikat. Yhä useammasta kodista löytyy useampi sohva tai suuri kulmasohva ja lisäksi mukavia nojatuoleja. Tilasuunnitteluun ja oikeankokoisille kalusteille on tilausta, jotta arjen oleilusta tulisi toimivaa ja rentoa. On tarkoituksenmukaista että olohuone on kutsuva ja mukava sillä vietetäänhän siellä makuuhuoneen lisäksi paljon aikaa.

Myös oikea valaistus on olennaista olohuoneessa. Siivousvalo on tärkeä etenkin Suomessa talvella kun pimeys ja villakoirat valtaavat nurkat. Lukemiselle on tärkeä hyvä ja riittävä valaistus sekä pikkulampuin rakennettu tunnelmavalaistus. Kesäaikaan pimennys on ajankohtainen, kun illat ovat pitkään valoisia ja televisiosta tulee mielenkiintoista katsottavaa. Olohuoneesta on oltava moneksi.


Tässä olohuoneessa sälekaihtimet tulevat tarpeen
 
 
Erilaiset istuimet ja mukava sohva takaavat leppoisan oleskelun
 Virtaviivaiseen oleskeluun

Erilaiset sohvaryhmät luovat mielenkiintoa


Galleriamainen tila aktiiviseen oleiluun


Perheen oloneuvos tietää kyllä parhaat paikat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti