torstai 27. marraskuuta 2014

Tunnelmavärejä

Näin talven pimeydessä ja melankolian aikaan mietin usein värejä - etenkin niitä tummia sävyjä. Tummat värit tuovat kotoisuutta, lämpöä ja tunnelmaa. Suomessa olemme onnekkaita, kun meillä on vuodenajat ja kaikkien värien kirjo. Marraskuun hämärässä voi nähdä upeita syviä sävyjä, joilla on rauhoittava vaikutus. Tämä aika onkin rauhoittumisen aikaa.

Usein meiltä puuttuu rohkeus käyttää tummia värejä kotona, eikä se aina toimikaan. Ajatellaan, että tilojen tarvitsisi olla suuria ja avaria, ennen kuin maalaamme seinän vaikka tummanharmaalla tai millä tahansa syvällä tummalla värillä. Tänään löytyy onneksi tekniikoita, joilla tummasta seinäväristä saa elävän ja mielenkiintoisen. Kimallusta, sabloonakuvioita tai useita tummuusasteita yhdistämällä seinät ovatkin valkoinen canvas, johon voi suunnitella oman sielunmaisemansa! 

Nämä uudet maalaustekniikat tulevat Etelä-Euroopan maista, missä heillä on pitkä kokemus erilaisten ainesosien sekoittamisesta (kalkkilaasti, hartsi...) Katso lisää: Dekotuote tai Belle Arti tai jos mielikuvitus loppuu kesken, niin tapetoi rohkeasti taideteos omalle seinällesi. Taideteostapetteja löytyy täältä: Tres TintasEi kommentteja:

Lähetä kommentti