perjantai 23. tammikuuta 2015

Aistikkaat asetelmat

Olen aina ollut heikkona kauniisiin asetelmiin, joita muodostuu kotiin tämän tästä.
Niillä saa mukavasti vaihtelua kotiin. Kesäkodissa ne vaihtuvat sitä mukaa kun löydän vaikka kauniin oksan, suuria käpyjä, vanhan maljakon tai muun kiehtovan esineen ja sitten kuin manian vimmassa täytyy saada kaikenlaista sopivaa siihen viereen.

Aina ei asetelma onnistu heti vaan täytyy koko ajan vaihtaa jokin osa. Silloin voi tuntua siltä, että kaikki ei ole nyt kotona... Ei kai siinä mitään pahaa ole, ainakin siitä syntyy hyvä flow pitkäksi tuokioksi. Lisäksi se tuo valtavaa tyydytystä kun onnistuu tekemään upean asetelman.

Asetelmien tekemisessä on omat sääntönsä, jotka liittyvät esineiden kokoon ja mittaan sekä niiden määrään.  Esimerkiksi Kultainen leikkaus eli kultainen suhde saadaan, kun jana jaetaan kahteen osaan niin, että lyhyemmän osan suhde pidempään osaan on sama kuin pidemmän osan suhde koko janaan. Voi kuulostaa monimutkaiselta mutta tässä vielä kuva:Koska olen myös valokuvaaja ja joudun suunnittelemaan sommittelua paljon, tämä sääntö toimii ikään kuin luonnostaan.

Tämä tietenkin vaatii paljon koriste-esineitä, joista ainakaan minulla ei ole pulaa. Ennen ne olivat kaikki esillä, mutta vuosien saatossa niitä on oppinut säilömään kaappeihin tauolle. Kotiani ei vieläkään - hyvällä tahdollakaan voi sanoa pelkistetyksi. Pidän taiteesta kovasti ja taululuja ja muita taide-esineitä on kotonani paljon.

Asetelmassa harmonia on saavutettu, jos sommitelma vaikuttaa vakaalta eikä tunnu tarvetta lisätä tai poistaa mitään. Mutta ainahan voi viikon päästä rakentaa uuden...

 
 
 
Sommittelulla voi lisätä leikkisyyttä kotiin

Yksinkertainen on kaunista
 
 
Oksat vain ovat kauniita...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti