perjantai 30. tammikuuta 2015

Ideoita vanhaan taloon

Kohta saamme heittää hyvästit tammikuulle ja helmikuu suo jo valoa ja toivoa. Nyt on hyvää aikaa ihailla vaikkapa vanhojen talojen ja kalusteiden charmia. Kolhuiset kalusteet viehättävät sekä rosoisen raikkaat värit.

Vanhoja kalusteita voi löytää edullisesti myös antiikkiliikkeistä, jos jaksaa ajella vähän kauemmaksi  Helsingistä. Omia suosikkeja ovat olleet Artjärvellä sijaitseva Antiikista nykyaikaan ja Tammisaaressa oleva J.Talsi. Pitkään kävin myös Heinolassa Ellan Antiikissa, mutta talouden syvissä syövereissä on tämä ihastuttava liike valitettavasti lopettanut.

Näistä liikkeistä löytää huonekalujen lisäksi tekstiilejä ja astioita sekä taidetta ym. Juuri tämän tyyppiset antiikkiliikkeet, joissa tarjontaa on monipuolisesti voi tehdä upeita löytöjä. Vanhoilla esineillä ja huonekaluilla luodaan juuri se tunnelma, eikä kaikki kalusteet tarvitse olla samaa tyyliä tai aikakautta. Riittää että ne sopivat luoteeltaan yhteen ja muodostavat hallitun kokonaisuuden. Esimerkiksi maalaamalla tai tekstiilin värillä voidaan ne sitoa kokonaisuuteen sopiviksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti