perjantai 20. helmikuuta 2015

Puulattiat

Lattiamateriaalien tarjonta on suuri tänä päivänä. Voit löytää laattaa, laminaattia tai vinyylilattiaa, joka näyttää puulattialta. Aito puulattia on kuitenkin klassinen valinta, joka pitää pintansa. Usein se on tammea, joka on käsitelty joko lakalla, vahalla tai petsillä.

Myös maalattuja lautalattioita suositaan etenkin maalla. Aidon puulattian etu on se, että sitä voidaan käsitellä ajan saatossa uudelleen. Se voidaan hioa tai sävyttää useita kertoja, jos kyseessä on massiivipuulattia, ja se voi kestää niin sanotusti isältä pojalle.

Puulattia on lämmin ja luonnollisen tuntuinen jalan alla. Se ei kopise eikä kerää pölyä niin paljon kuin laminaatti. Kelpo laminaattejakin löytyy ja laminaatti voi olla hyvä valinta esimerkiksi perheelle, jossa on lemmikkejä sen kestävyysominaisuuksien vuoksi. Laminaatin hinta on myös edullisempi.

Näyttävin puulattia on 1-sauvainen, jossa pintakerros on sahattu yhdestä kappaleesta ja se korostaa puun omaa luonnollista ilmettä. Kuvion voimakkuuden voi valita tasaisesta rustiikkiseen, jossa oksa- ja syykuviot ovat näkyvillä ja väri vaihtelee elävästi.

Rustiikkinen lankku

Lämmin päivettynyt sävy

Kelo-look

Modernisti rustiikkinen lankku

Kalanruotokuvio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti