torstai 11. tammikuuta 2018

Keittiöstä kantautuu tulen rätinäKeittiöstä puhutaan kodin keskiönä, ja se onkin yksi tärkeimmistä kodin tiloista. Siellä tehdään ruokaa ja parannetaan maailmaa. Sinne hakeutuu hyvien tuoksujen kutsumana tai liesien lämmön houkuttelemana.

Uudessa talossamme on suureksi ilokseni pieni leivinuuni ja puuliesi. Olen aina haaveillut laittavani tulen puulieteen vapaapäivänä, kun ulkona paukkuu pakkanen ja keho on jähmeä ja jäykkä. Mielikin on pimeyden synkistämä. Rätisevä ja tuoksuva tuli antaa heti kotoisan ja iloisemman mielen.

Puulieden läheisyyteen puuseppä teki lankkupöydän, jossa voimme syödä aamiaista tai istua iltaa musiikkia ja tulen rätinää kuunnellen. Koska keittiö on erillinen mutta melko tilava, on siitä muodostunut arkitupa, jossa viihdytään.

Keittiön remontti on pahasti kesken, mutta kunhan saamme lähipuulattian mäntylankusta sekä listat niin sitä voidaan kutsua valmiiksi.  Onneksi en häiriinny keskeneräisyydestä vaan oudolla tavalla nautin, että jotain projektia on aina meneillään. 


Keittiö alkaa hahmottua suunnitelmani pohjalta.

Välitilan jätin kylmästi hiotuksi tiiliseinäksi, jonka maalasin Vintron kalkkimaalilla Ermine.
Kerman sävy antoi lämpöä ja päälle kaksi kerrosta Extreme lakkaa.

Kelopuusta valmistettu öljytty aamiaispöytä.

Keittiö on rakentunut yhdelle seinälle.


Pieni, mutta pippurinen puuliesi toimii hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti